Collective Architecture recently completed a refurbishment of...

Posted on March 17, 2016

tumblr_o46ngm9si31rnb3cfo1_500.jpg

tumblr_o46ngm9si31rnb3cfo2_500.jpg

tumblr_o46ngm9si31rnb3cfo3_500.jpg

Collective Architecture recently completed a refurbishment of the former Paisley Civic Centre District Court, to provide a new home for the Council’s Community Safety Hub.

The building is of the most distinctive parts of the ambitious Brutalist Paisley Civic Centre, completed to an award winning design by HLM in 1958. Collective Architecture took the approach to retain the raw purity of the concrete while lightening the building’s appearance and changing public perception. Our strategy was therefore to clean the concrete with a steam system and treat it with a water repelling cream to help retain the lighter colour. Concrete repairs have been undertaken and left exposed, again to retain the character of the material.